Dag 1 en 2

11 september 2009 - Beijing, China

We zijn er! Na een goede (maar zeer lange reis) zijn we nu al 1,5 dag in China.
Onze reis begon woensdag (09-09-09). Wij met z'n 3-en naar Dusseldorf. In Dusseldorf ging alles erg snel en hebben we bij Starbucks een kopje koffie gedronken.
Na een korte vlucht van Dusseldorf naar Amsterdam kwam het lange stuk.
Thuis konden we al inchecken en een plekje uitkiezen en kozen (natuurlijk) voor een plek met veel beenruimte. Helaas bleek het kaartje niet echt waarheidsgetrouw, we zaten gewoon ergens tussenin.
Dat maakte het slapen in het vliegtuig erg lastig en dat lukte dus ook niet.

Om 9.30 lokale tijd (er zit 6 uur verschil in) kwamen we in China aan.
De koffers gepakt en op zoek naar een taxi. Helaas zaten wij meteen aan een mannetje vast die ons wou brengen voor een zeer hoog tarief (bijna 50 euro).
Toen besloten we om een poging te wagen met de metro. Na eerst veel onduidelijkheid (ze spreken hier echt bijna geen Engels) was dit toch ideaal. We wisten waar we uit moesten stappen.
Tja, daar sta je dan ineens tussen de tempels en niemand die weet waar je heen moet.
Wij zijn dus met de koffers gaan lopen en onderweg met handen en voetenwerk proberen te vragen we waar heen moesten. De een zei links, de ander rechts, daar werden we dus niet veel wijzer van. Na ongeveer een anderhalf uur lopen met de koffers zagen we het hotel van onze vrienden. Daar aan de receptie gevraagd hoe we bij ons hostel kwamen en uiteindelijk komt het altijd goed.

Ons hostel ligt in een hutong (oude chinese wijk) en dat was voor mij en Elwin eerst wel schrikken.
Maar ik kan zeggen, dat went snel. In het hostel de korte broeken aan en vervolgens zijn we de buurt gaan verkennen. De verschillen zijn erg groot. Er wordt inderdaad veel eten op straat klaar gemaakt en verkocht, maar je hebt hier ook wel een 'luxe' winkelstraat.

's Avonds met de vrienden gegeten, lekker rondgelopen en wat gedronken.
Na 34 uren wakker te zijn geweest was het toen ook wel genoeg, tijd om lekker het bed in te duiken.
Zo gezegd, zo gedaan.

Vrijdag 11-09-09
Vandaag werden we alle drie wakker alsof er iemand over ons heengereden was.
De reis was goed te voelen. Bij de een was het wat heftiger dan bij de ander.
Elwin was erg moe en koos er voor om vandaag even bij te tanken.
Bas en Kim zijn vandaag naar de 'Temple of Heaven' geweest.
Wow! Na heel veel lopen en blaren op de voeten kwamen we aan.
Wat mooi. Veel groen en allemaal tempels om je heen. We hebben dan ook erg veel foto's gemaakt.

Straks gaan we lekker even wat eten en dan denk ik dat we vanavond wat eerder in bed liggen.
We hebben nog heel wat op de planning en voor de boeg.

p.s. We hebben foto's zat maar het laden gaat erg langzaam.

1. Limoentje:
    11 september 2009
    Jeetje, 34 op de been! Dat jullie dat volgehouden hebben zeg.
    Het klinkt in elk geval al erg goed tot nu toe. Ga de foto's bekijken, ben benieuwd.