Shanghai, dag 9
18 september 2009 - Shanghai, China
Vandaag een lange dag gehad. De wekker gezet zodat we hier lekker konden ontbijten.
Er was keuze uit westers eten (taart, andere zoete broodjes en toast) of Chinees eten (rijst e.d.)
Na een stevig ontbijt zijn we op pad gegaan.
Ons eerst doel was om de Maglevtrein op te zoeken. Dit is een magneetzweeftrein die de snelheid van 430 km/p.u kan bereiken en 30 kilometer rijdt in 8 minuten. Zeker grappig om eens mee te maken. De trein rijdt hier naar een luchthaven, daar hebben we wat gegeten en vervolgens zijn we weer terug gegaan.
Vervolgens liepen we door Shanghai op zoek naar een specifieke massagesalon.
Bas is al eerder met mijn vader in Shanghai geweest en wist de salon nog te zitten. Het was even een eidnje wandelen, maar dan heb je ook wat (hoopten wij). Toen we na de wandeling op de bestemming aankwamen, bleek de tent te zijn verbouwd en was het alles behalve wat wij zochten. Toch even naar binnen gelopen want een massage is een massage, maar het zag er toch niet al te fris uit.
Toen zijn we in de buurt gaan wandelen op zoek naar een andere massagesalon. Helaas kwamen we niks meer tegen en blijkbaar liepen wij alsmaar verder weg. Toen we de metro wilden pakken bleek die daar niet te lopen. Gelukkig zijn Chinezen erg behulpzaam (kwamen we later op de avond ook weer achter) en was er een Chinees die ons vertelde welke bus we konden nemen naar people square. Hier zijn we al vaker geweest en deze ligt aan de Nanjing road. Hier hebben we weer wat rond gelopen en zijn we weer in een winkelcentrum terecht gekomen. Deze hadden we ook nog niet gezien (er zijn er hier ook zoveel!). In het winkelcentrum bleek een massagesalon te zitten en deze was ook nog eens er betaalbaar. Elwin en Bas hebben een totall body massage gehad en zelf heb ik een voet/ nekmassage gehad. Voor 45 minuten ben je dan 10 euro kwijt.
Dit was even lekker en ontspannend.
Na de massage hebben we wat gegeten en gedronken op een terrasje met uitzicht op de Bund.
Omdat het al donker was zagen we nu de vele lichten en verlichte boten.
Daarom zijn we nog naar de Bund geweest. Hier nog even lekker genoten.
Vervolgens wilden we naar het hotel maar we namen de verkeerde metro.
Helaas bleek de metro niet meer te rijden, dus stonden we op people square te kijken.
Er rijden daar genoeg taxi's maar bijna alles zat vol. Helaas wou niemand ons meenemen dus stonden we ongeveer 1,5 later nog langs de kant. Gelukkig kwamen we een Chinese vrouw tegen die goed Engels sprak, die hielp ons verder. Nu zitten we net in het hotel en gaan we lekker de ogen sluiten.
Morgen vertrekken we hier en gaan we naar Shenzhen.
Tot later!

Voor welk ontbijt heb je gekozen? Het lokale of de Westerse variant?
Wat maken jullie veel mee, zo via een log is het net of je de reis mee maakt.
Goeie vlucht en tot horens in Shenzhen